Voor vragen kunt u bellen met +31 (0)416 28 14 68
Uw opdracht 0,00
Navigatie sluiten

Gevelrenovatie en reparatie

Schade aan uw gevel herstellen, inclusief nazorg

Uw gevel weer in optimale conditie

Gevelrenovatie en gevelreparatie

Bij een verantwoorde gevelrenovatie wordt de in de loop der jaren ontstane schade aan de gevel hersteld. Daarom is het noodzakelijk de gevelrenovatie altijd door deskundigen te laten beoordelen zodat de gevel niet alleen fraai wordt, maar ook bouwkundig weer in perfecte staat gebracht wordt. Aan de uitvoering van goed voegwerk dient de nodige zorg besteed te worden. Zowel de voorbereiding, uitvoering en nazorg als de mortelsamenstelling zijn bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit.

Alle eventuele voorbereidende werkzaamheden worden door de Maton Groep zelf uitgevoerd:

  • Milieuvriendelijk reinigen van gevels d.m.v. Torbo vochtstraalsysteem en/of hogedrukreiniging
  • Hydrofoberen
  • Verwijderen van verflagen (tevens graffitiverwijdering)
  • Afkappen van oude bepleisteringen
  • Ontmossen
  • Uitvoeren van reparaties aan het metselwerk
Komt u er niet uit?
Bel met Maton
Bouwkundig weer in perfecte staat
Goede voorbereiding en nazorg
Uitgebreide keuze

Reparatiemethoden

Metselwerk vervangen

Het eenvoudigst lijkt het de kapotte stenen uit te hakken en nieuwe stenen in te metselen. Hierbij is de keuze van de juiste steen heel belangrijk, omdat de toegepaste stenen vaak niet meer leverbaar zijn.

Maton Groep beschikt over verschillende leveranciers, zodat meestal de juiste steen nog geleverd kan worden. Bij deze methode van herstel is het noodzakelijk de oorzaak van het ontstaan van de schade weg te nemen.

Dit kan bijvoorbeeld door achterliggend ijzerwerk grondig te ontroesten en te conserveren en het nieuwe metselwerk vrij van het ijzer terug te metselen. Ook kan het noodzakelijk zijn de gevel te dilateren om het opnieuw ontstaan van scheuren te verhinderen.

Metselwerk herstellen door modelleren

Ook het opnieuw modelleren van beschadigde stenen is een mogelijkheid van reparatie. Hierbij worden kapotte stenen met een in kleur en structuur aangepaste reparatiemortel gerepareerd. Een vrijwel onzichtbare reparatie met een lange levensduur is het resultaat. 

Doordat alle werken door ons uitgevoerd kunnen worden, kunt u als klant rekenen op een snelle service.

Na een opname ter plaatse of een bestudering van het bestek en tekeningen kunnen wij u vrijblijvend een offerte doen toekomen.

Offerte opvragen

Laat uw gegevens achter

Door op de knop te drukken, bevestigt u akkoord
te gaan met de verwerking van uw gegevens
conform de privacyverklaring

Het belang van kundige reparatie of renovatie

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Door zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voegmortel spoelen, zodat de voeg zacht en poreus wordt. Bovendien is in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan de kwaliteit van het voegwerk besteed. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.

Door vochtintreding en vorstschade, zettingsverschijnselen, roestende ankers en lateien in de gevel kan in de loop van de jaren schade aan het metselwerk ontstaan. De juiste reparatiemethode wordt vastgesteld door onze deskundige, afhankelijk van de oorzaak van de schade. Het heeft natuurlijk geen zin om schades te repareren zonder de oorzaak weg te nemen.