Menu

Dakafval container huren

Wanneer u een dak gaat vervangen of een pand gaat slopen, dan moet u vanzelfsprekend dakafval afvoeren. Dit type afval mag niet samen met bouw- en sloopafval weggegooid worden, dus een aparte dakafval container is aan te raden. Bij Maton Groep kunt u die gemakkelijk online huren in diverse maten van 2 m3 tot wel 40 m3. Wanneer u een container voor dakafval bij ons huurt, heeft u nergens omkijken naar. U hoeft niet eens aanwezig te zijn voor de plaatsing of ophaling. Woont u in de regio, dan huurt u ook nog eens de goedkoopste dakafval container bij ons. We werken namelijk met speciale regioprijzen.

Heeft u een vraag?

Bel met Maton

0416 281 468

All-in prijzen, geen extra kosten achteraf

Wij halen de container op, op uw verzoek

Betaal veilig met iDeal, PIN of contant

Langdurige projecten mogelijk

Voor particulieren en bedrijven

Verantwoord recyclen

Dakafval container huren: praktische info

Wilt u dakleer of dakgrind afvoeren, dan is het handig om hier een container voor te huren. Zo blijft uw werkplek schoon en bent u geen tijd kwijt aan het vervoeren van het afval naar de stort. Kiest u voor een dakafval container, bedenk dan van tevoren waar u deze wilt plaatsen. Vervolgens kunt u op onze website exact zien welke container afmetingen daar het beste passen. Wilt u veel dakleer afvoeren, maar heeft u maar plek voor een kleine container? Dat is natuurlijk geen probleem! Dan komen we de dakleer container tussentijds gewoon wat vaker legen.

Kiest u ervoor om de dakafval container te laten plaatsen op openbaar terrein, dan raden we aan om even contact op te nemen met uw gemeente over een eventuele vergunning. De regels omtrent container vergunningen verschillen namelijk per gemeente. Plaatsen we de container op uw eigen grond, dan hoeft u hier vanzelfsprekend niet over na te denken.

Wat mag er in een dakafval container?

Wel of niet?

We krijgen regelmatig vragen over de inhoud van containers. Wat u wel en wat mag weggooien in een dakafval container vindt u hieronder in een overzicht. We vinden het bij Maton Groep erg belangrijk om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen tot nieuwe producten. Daarom is het belangrijk dat u zich aan de richtlijnen houdt voor een dakleer container. Hierdoor hoeven we minder energie te verbruiken aan het sorteren van afval en voorkomen we de mogelijkheid dat de inhoud te vervuild is voor hergebruik. Wilt u een dakafval container huren, maar twijfelt u of dit de juiste afvalstroom is. Neem dan even contact op met ons en we helpen u zo snel mogelijk verder!

Toegestaan

  • Dakleer (Teerhoudend of bitumen)
  • Dakgrind (Met aanklevend materiaal zoals isolatie)
  • Zand
  • Hout
  • Sloopafval (maximaal 10% van de containerinhoud)

Niet toegestaan

  • Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal
  • Accu’s (Bijtende of irriterende stoffen)
  • Gevaarlijk afval
  • Klein chemisch afval

Zelf dakgrind afvoeren bij Maton Groep

Met een dakafval container zorgt u ervoor dat u het minste omkijken heeft naar het afval. Wilt u toch zelf dakafval afvoeren, dan kan dat natuurlijk ook! U bent 6 dagen per week welkom op onze eigen milieustraat in Waalwijk. We sorteren en verwerken al uw afval zelf, waardoor we u kunnen verzekeren dat dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. U mag er vanuit gaan dat we de het dakafval waar mogelijk altijd recyclen. Dit geldt bij het zelf afvoeren van dakafval, maar ook voor de inhoud van uw dakafval container natuurlijk.

Duurzaamheid staat voorop

Naast een top service en scherpe prijzen, staat ook duurzaamheid voorop bij Maton Groep. We sorteren en verwerken al het dakafval op eigen terrein en zorgen ervoor dat het zo ver mogelijk gerecycled wordt. Dit geldt niet alleen voor de inhoud van onze dakafval containers, maar voor alle afvalstromen. We vertellen u er meer over in ons blogartikel over afval scheiden.

De focus op duurzaamheid ligt niet alleen bij dakafval afvoeren, verwerken en recyclen. Wanneer onze bestaande afvalwagens toe zijn aan vervanging, kiezen we voortaan voor LNG wagens als vervanger. Daarmee behalen we tot wel 90% CO2 uitstoot ten opzichte van de dieseltrucks. We dragen zo elke dag ons steentje bij aan het milieu met het doel toe te werken naar een circulaire economie.

De goedkoopste dakafval container in de regio

Duurzaamheid en service staan altijd voorop bij Maton Groep. Toch hoeft u niet bang voor hogere afvoer kosten. Zeker als u een container bestelt in de plaatsen Waalwijk, Drunen, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand of de Moer, bent u verzekerd van de goedkoopste dakafval container. Hier verzorgen we alle leveringen zelf en werken we met speciale regioprijzen.

De prijzen voor een dakleer container hangen af van een aantal factoren, namelijk de grootte, de huurtijd en de afleverlocatie. U bestelt de container gemakkelijk via de website waar u de juiste afvalsoort en grootte kiest. Daarna voert u de postcode voor de levering in en u ziet direct wat de kosten zijn. Deze prijs is all-in, dus u hoeft niet bang te zijn voor kosten achteraf. We leveren de dakgrind container, ledigen hem tussentijds, halen hem vervolgens op en werken het afval op een duurzame manier. U kiest dus niet alleen voor de goedkoopste dakafval container, maar ook voor goede service en oog voor duurzaamheid!

Wil u geen dakafval container huren, maar juist kopen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! We raden dan aan om even contact op te nemen met de klantenservice. Zij weten u precies te vertellen wat de mogelijkheden zijn en verzorgen wanneer gewenst een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

FAQ

Wat zijn de afmetingen van een dakafval container?

Dit is afhankelijk van de grootte van de container die u kiest. U vindt op onze website een overzicht van al onze dakcontainers.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakafval container?

Als u de dakafval container plaatst op eigen terrein, dan is het antwoord nee. Plaatst u de container op gemeentegrond, dan is dit afhankelijk van de regelgeving van de gemeente. U kunt het beste met hen contact opnemen voor meer informatie.

Wat mag er in een dakafval container?

U vindt op onze website een uitgebreid overzicht van materialen die wel en niet zijn toegestaan in onze dakafvalcontainers. Bij niet-toegestaan materiaal kunnen we u alsnog van dienst zijn met een ander type afvalcontainer.

Wat is de levertijd van een dakafvalcontainer?

Een dakafval container kunnen we over het algemeen binnen 24 uur leveren na plaatsing van de order. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid een andere dag te kiezen.

Wat zijn de kosten voor een dakafval container?

De prijs van een dakafval container is afhankelijk van de grootte, de locatie van plaatsing en duur van de huur. U kunt via onze tool gemakkelijk berekenen wat een container voor u zou kosten.