Menu

Puincontainer huren

Een puincontainer huren voor een verbouwing of sloopklus? Bij Maton Groep vindt u ze in verschillende formaten. Zo kunt u een kleine variant huren van 2 m3 voor een eendaagse of kleinere klus tot een haakcontainer van wel 11 m3. Huurt u een puincontainer bij ons, dan heeft u geen omkijken meer naar uw afval.

Heeft u een vraag?

Bel met Maton

0416 281 468

All-in prijzen, geen extra kosten achteraf

Wij halen de container op, op uw verzoek

Betaal veilig met iDeal, PIN of contant

Langdurige projecten mogelijk

Voor particulieren en bedrijven

Verantwoord recyclen

Snelle levering

We kunnen de puincontainer met de afmetingen die u wenst vaak al binnen 24 uur leveren en halen deze weer op zodra de klus klaar is of tussentijds om te ledigen wanneer u een seintje geeft. Voor het plaatsen en ophalen hoeft u niet eens aanwezig te zijn op locatie. U huurt bij Maton Groep dus een goedkope puincontainer met hoogwaardige service!

Puincontainer afmetingen en vergunning

Van één kleine puincontainer huren tot meerdere grote formaten voor een langdurige klus. Bij Maton Groep vindt u containers in allerlei soorten en maten. De afmetingen staan bij elk product rechts van de inhoud vermeld in centimeters. Zo kunt u altijd de puincontainer plaatsen op de plek die u voor ogen heeft. Let er wel op dat u in sommige gemeentes een vergunning nodig heeft wanneer u hem op straat of andere openbare grond wil plaatsen. Kiest u voor plaatsing op eigen terrein dan is dit vanzelfsprekend niet nodig. Of u wel of geen puincontainer vergunning nodig heeft, kunt u het beste checken bij uw eigen gemeente.

Wat mag er in een puincontainer?

Wel of niet?

Deze vraag zien we regelmatig voorbij komen en dat is logisch. De eerste vraag die eigenlijk gesteld moet worden is ‘Wat is schoon puin’? Puin is steenachtig materiaal dat vrijkomt bij sloopprojecten of verbouwingen. Het overgrote deel is schoon puin en dat is erg geschikt voor hergebruik. U kunt hierbij denken aan betonpuin, metselpuin, stenen, dakpannen en vloertegels. Nog een goede reden dus om dit te verzamelen in een puincontainer. Vervolgens kunnen wij het op ons terrein verwerken en recyclen.

Aangezien we de inhoud kunnen hergebruiken, is het belangrijk dat u geen ongeschikt puin in de container gooit. Wat mag er in een puincontainer en misschien belangrijker: wat niet? Er mogen bijvoorbeeld geen gipsplaten in gegooid worden. Hieronder vindt u precies wat er toegestaan is. Bent u niet zeker of uw sloopafval schoon puin is, neem dan even contact op met onze klantenservice en we vertellen het u graag.

Toegestaan

 • Bestratingspuin, betonpuin, metselpuin
 • Steen
 • Tegels (zoals betontegels, wandtegels, vloertegels)
 • Keramische producten (zoals wasbakken, toiletpotten)
 • Gewapend beton (inclusief ijzer)
 • Dakpannen
 • Kalkzandsteen
 • Zand/cement (maximaal 10% van de containerinhoud)

Niet toegestaan

 • Gips en gipshoudende materialen
 • Gasbeton en cellenbeton
 • Schoorsteenpuin, verontreinigd puin
 • Asfalt
 • Asbest of asbestgelijkende materialen
 • Chemisch afval (bijtende of irriterende stoffen)
 • Dakleer, dakgrind

Een goedkope puincontainer huren bij Maton Groep

Bij Maton Groep heeft u keuze uit diverse opties met verschillende afmetingen. De kosten van een puincontainer zijn afhankelijk van de grootte en hoe lang u de container wil huren. De prijs verschilt ook per afleverlocatie. Bent u van plan te huren in de plaatsen Waalwijk, Drunen, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand of de Moer, dan werken we met regioprijzen. U heeft hierdoor een extra goedkope puincontainer terwijl u toch geniet van onze goede service. U kunt ze gemakkelijk bestellen via onze website door de juiste afvalsoort te kiezen en vervolgens de grootte die u nodig heeft. Hierna typt u uw postcode in en vervolgens verschijnt direct de prijs.

Wil u graag een puincontainer kopen in plaats van huren? Ook dat is mogelijk! Dit ziet u niet in onze webshop staan, maar ze zijn wel degelijk te koop, zowel tweedehands als nieuw. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij weten u precies te vertellen wat de mogelijkheden zijn en verzorgen wanneer gewenst een offerte op maat.

De service van Maton Groep gaat verder

Wat houdt die goede service in bij Maton Groep? Kiest u ervoor om een puincontainer te huren bij ons, dan bent u ervan verzekerd dat u geen omkijken meer heeft naar het sloopafval. We komen hem plaatsen op de dag en tijd dat het voor u uitkomt en komen deze tussentijds legen wanneer nodig. Ook het ophalen en het afvoeren van het puin zit inbegrepen in de prijs. U komt bij Maton Groep dus niet achteraf voor onverwachte kosten te staan.

Geen container huren, maar zelf puin afvoeren naar Maton Groep is natuurlijk ook een mogelijkheid. U bent welkom in onze milieustraat van maandag t/m zaterdag.

Heeft u vragen over onze producten of andere diensten zoals gevelrenovatie? Neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen u zo snel mogelijk verder!

Duurzaamheid staat voorop

Duurzaamheid heeft prioriteit bij Maton Groep. Dit houdt in dat we puin afvoeren naar ons eigen terrein en hier vervolgens het sloopafval sorteren en waar mogelijk recyclen. Schoon puin is over het algemeen goed te hergebruiken. Vandaar dat het extra belangrijk is om alleen deze afvalsoort in uw puincontainer te plaatsen.

Vervolgens zorgen wij dat de inhoud zo duurzaam mogelijk verwerkt wordt. De focus op milieuvriendelijkheid ligt niet alleen bij het afvoeren van puin. Zodra onze bestaande afvalwagens toe zijn aan vervanging, kiezen we tegenwoordig ook door LNG wagens als vervanger. Hiermee behalen we tot wel 90% CO2 uitstoot ten opzichte van de dieseltrucks.

Veelgestelde vragen

FAQ

Wat zijn de afmetingen van een puincontainer?

Dit is afhankelijk van de grootte die u kiest. U vindt een overzicht van al onze puincontainers.

Heb ik een vergunning nodig voor een puincontainer?

Als u de puincontainer plaatst op eigen terrein, dan is het antwoord nee. Plaatst u hem op gemeentegrond, dan is dit afhankelijk van de regelgeving van de gemeente. U kunt het beste met hen contact opnemen voor meer informatie.

Wat mag er in een puincontainer?

U mag schoon puin in deze container plaatsen. U vindt hier een uitgebreid overzicht van materialen die wel en niet zijn toegestaan. Bij niet-toegestaan materiaal kunnen we u alsnog van dienst zijn met een ander product.

Hoe snel wordt een puincontainer geleverd?

We kunnen over het algemeen binnen 24 uur leveren na plaatsing van de order. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid een andere dag te kiezen.

Wat zijn de kosten voor een puincontainer?

De prijs is afhankelijk van de grootte, de locatie van plaatsing en duur van de huur. U kunt via onze tool gemakkelijk berekenen wat een puincontainer voor u zou kosten.