Menu

Tuinafval container huren

Bent u bezig met een klus in de tuin en op zoek naar een tuinafval container? Bij Maton Groep kunt u gemakkelijk een groencontainer huren. We bieden diverse formaten, zoals een kleine groene container van maar 2 m3. Erg handig bij een kleine klus! Bent u juist op zoek naar een grote groene container, dan heeft u keuze tot wel 40 m3. U kiest bij ons gemakkelijk de juiste container voor tuinafval online en daarna heeft u nergens meer omkijken naar. We leveren wanneer gewenst al binnen 24 uur en komen langs voor lediging of ophaling wanneer dat voor u uitkomt. U hoeft op die momenten niet eens op locatie aanwezig te zijn. Het enige wat u nog hoeft te doen is de groen container vullen!

Heeft u een vraag?

Bel met Maton

0416 281 468

All-in prijzen, geen extra kosten achteraf

Wij halen de container op, op uw verzoek

Betaal veilig met iDeal, PIN of contant

Langdurige projecten mogelijk

Voor particulieren en bedrijven

Verantwoord recyclen

Praktische informatie van tuinafval containers

Wilt u tuinafval afvoeren en graag een groencontainer huren, dan is het handig om vooraf te bedenken op welke plek u deze wil plaatsen en hoeveel ruimte u daar tot uw beschikking heeft. Zo weet u namelijk of u beter een kleine groene container kunt kiezen die u vaker laat ledigen of juist een groter formaat die langere tijd blijft staan. De afmetingen staan op onze website bij elk product rechts van de inhoud vermeld in centimeters. Heeft u toch vragen over welke tuinafval container u het beste kunt kiezen, neem dan contact op met onze klantenservice.

De plaatsing van de groencontainer is ook belangrijk, omdat u soms een vergunning nodig heeft. Kiest u voor een plek op uw eigen terrein, dan hoeft u hier geen rekening mee te houden. Kiest u ervoor om de groen container te plaatsen op openbaar terrein, dan is het afhankelijk van de regelgeving van uw gemeente. Check daarom altijd vooraf bij uw gemeente of dit in uw specifieke geval nodig is.

Wat mag er in een tuinafval container?

Wel of niet?

Bij Maton Groep zijn we elke dag bezig om onze werkwijze te verduurzamen. Recycling van de inhoud van onze tuinafval containers is daar een groot onderdeel van. Om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen is het van groot belang dat u zich houdt aan de richtlijnen voor de inhoud van de groene container. Onderstaand vindt u een overzicht met wat de inhoud van de groene kliko mag bevatten. Wilt u een groencontainer huren, maar twijfelt u of dit de juiste afvalstroom is. Neem dan even contact op met ons en we helpen u zo snel mogelijk verder!

Toegestaan

 • Boomstammen, boomstobben, boomstronken
 • Takken, snoeiafval, tuinafval, struiken, groenafval en plantenresten
 • Gras, riet (géén dakriet), maaisel
 • Bladeren
 • Plantsoenafval
 • Graszoden, max. 25% van de Big Bag- of containerinhoud Γ©n met max. 5 cm aanhangig grond

Niet toegestaan

 • Stenen
 • Bamboe
 • Dakriet
 • Groente- en fruitafval
 • Grond en aanhangig grond
 • Metalen delen
 • Bewerkt hout (planken, schuttingen, etc.)
 • Bielzen / tuinpalen
 • Plastic
 • Vuilniszakken
 • Puin
 • Bedrijfsafval
 • Gevaarlijk afval
 • Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen)

Zelf tuinafval afvoeren bij Maton Groep

U kunt bij ons gemakkelijk een groencontainer huren, maar u heeft ook de mogelijkheid zelf het tuinafval af te voeren. Onze milieustraat is 6 dagen per week geopend, dus we heten u daar van harte welkom! Daarnaast sorteren en verwerken we al uw afval zelf op eigen terrein. U mag er dus vanuit gaan dat we de inhoud van uw tuinafval container waar mogelijk recyclen. Wilt u echt geen omkijken hebben naar uw afval, dan raden we aan om voor een groen container te kiezen.

Duurzaamheid staat voorop

Naast een goede service, staat ook duurzaamheid voorop bij Maton Groep. We dragen elke dag ons steentje bij aan het milieu met het doel toe te werken naar een circulaire economie. Zo sorteren en verwerken we al het groenafval op eigen terrein waarna het zoveel mogelijk opnieuw gebruikt wordt. Dit geldt voor al onze afvalstromen en u leest er meer over in ons artikel over afval scheiding. Dat is ook de reden dat het zo belangrijk is om onze richtlijnen voor de inhoud van de tuinafval container te hanteren.

De focus op duurzaamheid ligt niet alleen bij het afvoeren van tuinafval. Zodra onze bestaande afvalwagens toe zijn aan vervanging, kiezen we tegenwoordig ook voor LNG wagens als vervanger. Daarmee behalen we tot wel 90% CO2 uitstoot ten opzichte van de dieseltrucks.

De goedkoopste tuinafval container in de regio

Naast onze uitstekende service houden we ook de kosten voor de tuinafval container zo laag mogelijk voor u. Als u een groen container nodig heeft in de plaatsen Waalwijk, Drunen, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand of de Moer, werken we zelfs met regioprijzen. U vindt dan altijd de goedkoopste groenafval container bij Maton Groep. Zoek dus niet verder!

De groenafval container prijs hangt af van een aantal factoren, namelijk de grootte van de container, de huurtijd en de afleverlocatie. U kunt gemakkelijk een groen container bestellen via onze website door de juiste afvalsoort te kiezen en vervolgens de grootte die u nodig heeft. Hierna typt u uw postcode in en vervolgens verschijnt direct de prijs. Deze prijs is all-in en u bent er dus zeker van dat u niet achteraf nog voor kosten komt te staan. We leveren de groen container, ledigen hem tussentijds, halen hem vervolgens op en werken het afval op een duurzame manier. U kiest dus niet alleen voor de goedkoopste groenafval container, maar ook voor die met de beste service!

Wil u geen tuinafval container huren, maar juist kopen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! We raden dan aan om even contact op te nemen met de klantenservice. Zij weten u precies te vertellen wat de mogelijkheden zijn en verzorgen wanneer gewenst een offerte op maat.

Oneindig veel mogelijkheden bij Maton Groep

Wilt u tuinafval afvoeren, dan heeft u allerlei mogelijkheden. Zelf langskomen bij onze milieustraat op een dag en tijd dat dit voor u uitkomt of een groene container huren in allerlei verschillende formaten en aantallen. Containers worden ook geleverd op de dag en tijd dat het voor u uitkomt en komen deze tussentijds legen wanneer nodig. Ook het ophalen en het afvoeren van het groenafval zit inbegrepen in de prijs. Ook heeft u de keuze of u vooraf wil betalen of achteraf op rekening. U heeft dus echt geen omkijken meer naar uw tuinafval.

Heeft u vragen over onze tuinafval containers of andere diensten zoals gevelrenovatie? Neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen u zo snel mogelijk verder!

Veelgestelde vragen

FAQ

Wat zijn de afmetingen van een groencontainer?

Dit is afhankelijk van de grootte van de container die u kiest. U vindt op onze website een overzicht van al onze tuinafval containers.

Heb ik een vergunning nodig voor een tuinafval container?

Als u de tuinafval container plaatst op eigen terrein, dan is het antwoord nee. Plaatst u de container op gemeentegrond, dan is dit afhankelijk van de regelgeving van de gemeente. U kunt het beste met hen contact opnemen voor meer informatie.

Wat mag er in een tuinafval container?

U vindt op onze website een uitgebreid overzicht van materialen die wel en niet zijn toegestaan in onze tuinafval containers. Bij niet-toegestaan materiaal kunnen we u alsnog van dienst zijn met een ander type afvalcontainer.

Wat is de levertijd van een groencontainer?

Een tuinafval container kunnen we over het algemeen binnen 24 uur leveren na plaatsing van de order. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid een andere dag te kiezen.

Wat zijn de kosten voor een tuinafval container?

De prijs van een tuinafval container is afhankelijk van de grootte, de locatie van plaatsing en duur van de huur. U kunt via onze tool gemakkelijk berekenen wat een groencontainer voor u zou kosten.