Menu

Huis verbouwen: tips die je zeker nodig hebt

Als je besluit om je huis te verbouwen is hier vaak al een heel proces aan vooraf gegaan waarin je veel opties hebt afgewogen tegen elkaar. Ga je direct alle ruimtes verbouwen of ga je per kamer aan de slag? Besteed je alles uit of ga je veel zelf doen? Dit soort vragen zijn al gepasseerd voordat je de knoop doorhakt. Nu je weet dat dit project voor de deur staat, is het handig om over wat praktische zaken na te denken. Lees dus snel onze tips voor het verbouwen van een huis.

Kies de beste aannemer

Bij een verbouwing kan goedkoop al snel duurkoop worden als je niet met vakkundige mensen werkt. Vraag daarom diverse offertes op en weeg minimaal 3 partijen tegen elkaar af. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt: de prijs, goede communicatie en de opleverdatum bijvoorbeeld. Vrienden of kennissen die recentelijk verbouwd hebben, kunnen je vast van goede adressen voorzien en hebben misschien nog meer verbouwtips.

Levertijden

De tweede verbouw tip is dat je rekening moet houden met lange levertijden. Dit geldt niet alleen voor meubilair dat je zelf koopt, maar ook voor materiaal wat je aannemer in moet kopen voor de verbouwing zelf. Je zult dus op tijd de juiste mensen in moeten schakelen. Niet alleen vanwege hun vaak overvolle agenda, maar ook voor deze zaken. Het is dus belangrijk om de eerste verbouw tip serieus te nemen. Ga op tijd op zoek naar de juiste aannemer, zodat je niet meteen achterloopt in je planning.

Een schone werkplaats

Bij een verbouwing komt heel wat afval kijken. Dat weten we bij Maton Groep maar al te goed! Zeker als er veel gesloopt moet worden is dit een gouden verbouw tip. Hou de ruimtes waarin je verbouwt zo schoon en overzichtelijk mogelijk. Zo is er genoeg werkruimte en kan iedereen efficiënt werken. Je kunt ervoor kiezen om telkens op en neer naar de stort te rijden, maar voor grote klussen raden we een bouwcontainer aan. Je huurt deze bij ons in diverse maten en we komen ze op elk gewenst moment legen zodat je nooit met je afval zit te kijken.

Hou de buren te vriend

Deze tips voor een verbouwing geldt met name bij een nieuw huis en dus nieuwe buren, maar ook je huidige buren wil je natuurlijk niet tegen de schenen schoppen. Zorg ervoor dat je ze op tijd op de hoogte brengt van je verbouwplannen. Hoe lang deze ongeveer gaan duren en op welke tijden er zwaar geschut ingeschakeld wordt. Zeker nu mensen vaker vanuit huis werken, is het verstandig om dit af te stemmen. Zo zit de buurman niet in een online vergadering terwijl jullie het beton slopen. Een andere verbouw tip in relatie tot de buren is om even af te stemmen waar je onze afvalcontainer het beste kunt plaatsen. Zo kan iedereen gemakkelijk de auto blijven parkeren en gebruik maken van het trottoir.