Voor vragen kunt u bellen met +31 (0)416 28 14 68
Uw opdracht 0,00
Navigatie sluiten

Maak de tuin lenteklaar

Ontwerp zonder titel 54

Het is bijna lente en dat betekent dat we onze tuinen weer klaar kunnen maken voor helder en warmer weer. Tegen de winter is dit vooral belangrijk voor alles wat groeit en bloeit, maar voor de zomer biedt dit ook veel voordeel voor jezelf. Je brengt dit seizoen vast meer tijd door in je tuin en dan is het wel zo gezellig als deze er keurig in orde bij staat!

Timing is belangrijk

Wanneer kunt u een tuin het beste lenteklaar maken? Dat heeft niet zozeer met de maand te maken, maar met de temperatuur. Vanaf 5 graden begint het gras namelijk te groeien en dat is een mooi moment om te starten. Het is in ieder geval belangrijk dat er geen kans meer is op vorst, dus wij raden meestal halverwege maart tot begin april aan.

In 5 stappen naar een bloeiende tuin

Super tip: huur een groenafval container! Zo zorgt u ervoor dat u de volgende werkzaamheden uit kan voeren zonder dat u last heeft van rommel in uw tuin.

  • Begin met het opruimen van losse bladeren, takken en ander tuinafval en gooi alles direct in de container.
  • Na het opruimen kunt u struiken en bomen snoeien, de haag bijknippen en het onkruid wieden. Dit zorgt voor een boost in de groei van de planten, dus erg belangrijk!
  • Vervolgens kunt u de grond omwoelen. Hierdoor krijgen de wortels extra zuurstof en hebben ze meer ruimte om water op te nemen. Ook dit zorgt dus voor extra groei.
  • Om uw tuin er extra fris uit te laten zien, raden we aan alle groene aanslag te verwijderen. Het is belangrijk om dit zo milieuvriendelijk mogelijk te doen, dus kies voor schoonmaakazijn i.p.v. chemische middelen zoals chloor. Schrob de bestrating en herhaal zo vaak als nodig is.
  • De laatste stap is zaaien en planten. Mocht u ervoor kiezen om het gras opnieuw te zaaien, probeer dit dan vlak voor een regenbui te doen. Hierdoor trekt de mest snel in en hoef je dit zelf niet meer te besproeien met water.

Zo, nu is uw tuin helemaal klaar voor de lente! Het enige wat u nog hoeft te doen is ons bellen, zodat we de tuincontainer weer op komen halen. Heeft u geen container gehuurd? U kunt het afval ook altijd naar onze stort brengen.