Menu

Nieuw bij Maton: LZV voertuig

Maton Groep is continu bezig met ontwikkelingen. Sinds kort maakt Maton ook gebruik van LZV voertuigen, maar wat zijn dat eigenlijk? LZV is een afkorting voor Langere en Zwaardere Vrachtwagens. Het is een vrachtwagen die meer vracht mag en kan vervoeren dan een normale vrachtwagen. In dit blog leest u meer over de voordelen van LZV voertuigen en waarom Maton hiermee werkt!

Lager brandstofverbruik

Eén van de voordelen van het gebruik van deze LZV voertuigen is dat het brandstofverbruik veel lager is. Het brandstofverbruik stijgt nauwelijks tijdens het transporteren, waardoor er bij het transporteren van goederen tot 30% op brandstof wordt bespaard. Dit is veel beter voor het milieu en duurzaamheid staat bij Maton hoog in het vaandel, we zijn blij dat we hieraan kunnen bijdragen.

Wat transporteren we met de LZV voertuigen?

Om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld transporteren wij met de LZV voertuigen houtsnippers naar Eneco. In de Eneco Bio Golden Raand worden houtsnippers van afvalhout omgezet in groene stoom en groene stroom. Het afvalhout wat bij Eneco wordt geleverd is afkomstig van bouw- en sloopafval, grof huishoudelijk afval en van gemeentelijke milieustraten net als bij Maton Groep.

CO2 reductie door middel van de LZV voertuigen

Doordat de LZV voertuigen de houtsnippers naar de Eneco Bio Golden Raand vervoeren zorgen ze voor CO2 reductie. De jaarlijkse CO2 reductie die de Eneco Bio Golden Raand oplevert is 250.000 ton. We streven ernaar om ons te blijven ontwikkelen op gebied van duurzaamheid.

Certificaat behaald: NTA8080       

Maton heeft het NTA8080 certificaat behaald. Eneco toetst namelijk al haar bestaande projecten aan het duurzaamheidskader: NTA8080. Dit certificaat is erkend door de Nederlandse overheid en door de Europese Commissie voor de duurzaamheid toetsing in het kader van Renewable Energy Directive.

Duurzaamheid hoog in het vaandel         

Wij, van Maton Groep, zijn blij dat we aan de Eneco Bio Golden Raand kunnen bijdragen en zullen blijven zoeken naar oplossingen en initiatieven om ons op gebied van duurzaamheid te ontwikkelen. Wilt u meer weten over onze LZV voertuigen? Neem contact op met onze klantenservice!