Menu

PD-afval: Plastic en Drankkartons

U zult zich vast wel eens afvragen welk afval er in welke container thuishoort, in dit blog lichten we de PD container toe. De PD container werd eerst de PMD container genoemd (wat staat voor plastic, metaal en drankkarton), maar sinds 1 januari 2024 is metaal eruit gegaan en is het alleen nog toegestaan om PD-afval in de container te stoppen.

Waar staat PD voor?

Een PD container is te herkennen aan zijn oranje deksel en is een rolcontainer speciaal voor plastic en drankkartons. Maton Groep kan ervoor zorgen dat deze containers in de regio van Waalwijk worden opgehaald. Dit doet Maton niet alleen, maar in samenwerking met Seenons. Maar wat mag er nu eigenlijk wel en niet in een PD container?

Wat mag er in een PD container?

Om het makkelijk te maken voor u, hebben we opgesomd welk afval er in de PD container mag worden gestopt. Door het afval netjes te scheiden kan het gerecycled worden.

- Lege plastic verpakkingen

- Lege drinkpakken/drinkpakjes

- Plastic boterhamzakjes

- Plastic zuivel bekers

- Plastic bakjes en potjes

- Doppen en deksels

Wat mag er niet in een PD container?

Maar het is ook belangrijk om te weten wat voor soort afval er echt niet in de PD container mag worden gestopt! Onderstaande dingen horen zeker niet in de PD container thuis:

- Batterijen

- Elektrische apparaten

- Lampen

- Glas

- Etensresten

- Schoon papier en karton

- Koffiebekers

Wat er met uw PD-afval gebeurt

Veel mensen weten eigenlijk niet wat er met het PD-afval gebeurt, dat vertellen we u graag! Van de plastic drankverpakkingen wordt nieuw plastic gemaakt en de kartonverpakkingen worden gescheiden van het plastic laagje wat er bovenop zit. De kartonverpakking wordt na de scheiding van de plastic laag gerecycled als toiletpapier.

Een rolcontainer huren bij Maton

Het is erg zinvol om afval te scheiden en hierbij uw steentje bij te dragen aan een betere wereld. Bij Maton doen wij er alles aan om dit voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Bij ons kunt u verschillende rolcontainers huren, zoals: bedrijfsafval containers, restafval containers, papiercontainers en glascontainers. Vraag direct een offerte op!