Menu

Wat mag er wel en niet in een bouw- en sloop container? Alles wat u moet weten!

Bij Maton groep kunt u een bouwafval container huren, maar wat voor soort afval mag er eigenlijk in deze container? Is dit de container die past bij uw type afval of heeft u toch een andere container nodig? We krijgen hier geregeld vragen over en lichten dit graag verder toe in dit blog.

Welk afval mag wel in een bouwafval container?

De bouwafvalcontainers zijn perfect tijdens een verhuizing of andere grote verbouwingsklussen. Er mogen verschillende soorten afval in, deze hebben we voor u opgesomd:

- Steen en betonpuin

- Gips

- Hout

- Grofvuil huisraad

- Papier en karton

- Plastic en kunststof

- Metaal

- Zand, maximaal 5% van de containerinhoud.

Welk afval mag er niet in een bouwafval container?

Het is belangrijk om te weten welk afval niet in de bouwafvalcontainer geplaatst mag worden. Staat het soort afval wat u wilt weggooien er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via mail, telefoon of chat, we helpen u graag verder! Deze soorten afval mogen niet in de bouwafval container:

- Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal

- Autobanden

- Accu’s, bijtende of irriterende stoffen

- Dakleer

- Golfplaten

- Bedrijfsafval

- Gevaarlijk of klein chemisch afval

- Koelkast

- Vriezer

- Matras

Bouwafval container huren

We hopen u met dit blog genoeg geĂŻnformeerd te hebben over wat er wel en niet in een bouw- en sloopcontainer mag. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op. Huur uw bouwafvalcontainer nu gemakkelijk bij Maton. Kies uit verschillende afmetingen en wij zorgen ervoor dat de container geleverd en opgehaald wordt op de gekozen dag en tijd. Het bouw- en sloopafval wordt vervolgens verwerkt op ons eigen terrein en waar mogelijk gerecycled!